استفاده از اینترنت برای دسترسی به شبکه جهانی اطلاعات، امری ضروری است. امروزه حتی کارهای سادهای نظیر صحبت با دوستان در شبکههای اجتماعی به اینترنت وابسته هستند؛ اما این موضوع که از چه نوع اینترنتی استفاده میکنید و سرعت آن چقدر است، نیز اهمیت زیادی دارد. اینترنت LTE با فرکانس و سرعت قویتر از اینترنت 3G توانست در مدت کوتاهی به اوج محبوبیت برسد.
واژه LTE مخفف عبارت Long Term Evolution بوده که در لغت «تکامل طولانی» معنا میشود؛ این واژه به نوع جدیدی از اینترنت 4G اشاره میکند.
اینترنت 4G LTE
حتماً برایتان سوال پیش آمده که شبکه LTE چیست و چه کاربردی دارد؟ اینترنت LTE 4G همان نسل چهارم فناوری شبکه سلولی است که بهصورت کاملاً بیسیم و با کمک یک سیمکارت متصل شده و نیازی به خط تلفن ثابت ندارد. این فناوری به شما این توانایی را میدهد تا برای دانلود فایلها از سرعتی ده برابر نسل 3G بهرهمند شوید.
برای استفاده از این اینترنت شما به یک گوشی هوشمند نیاز دارید که از این فناوری پشتیبانی کند. وجه تمایز این فناوری از سایر نسلها مربوط به سرعت آپلود و دانلود بسیار سریع آن است که استفاده از شبکههای اجتماعی، فعالسازی پنل پیامکی، بازیها و دانلود ویدیوها را برای کاربران آسانتر میکند.
تفاوت اینترنت LTE و 5G چیست؟
5G یک فناوری سلولی است که از نظر سرعت نسبت به اینترنت LTE برتری دارد. Lte از پهنای باندی حدود ۲۰ مگاهرتز پشتیبانی میکند و این پشتیبانی برای 5G، ۳۰ مگاهرتز اعلام شده است. سرعت دانلود 5G نسبت به lte هزار برابر سریعتر است.
تاخیر در سرویس lte به شبکه حامل بستگی دارد؛ در صورتی که میزان تاخیر برای 5G بسیار ناچیز است. با وجود این که LTE بهعنوان یکی از بهترین شبکههای اینترنت کنونی محسوب میشود، گسترش پوششدهی 5G برای تجربه یک انقلاب مهم در اینترنت الزامی خواهد بود. 5G توانایی مدیریت حجم بیشتری از ترافیک را دارد.
حتی در صورتی که تعداد زیادی کاربر به یک شبکه متصل باشند، میزان مواجه شدن با مشکلاتی نظیر قطعی یا کاهش سرعت به شدت کاهش پیدا میکند. نمیتوان انکار کرد که سطح ایمنی اینترنت LTE در درجه بالایی قرار دارد؛ ولی با این وجود زیرساختهای پیشرفته 5G باعث شدهاند تا این سرویس نسبت به LTE امنیت بیشتری داشته باشد و تجربه مطمئنتری را برای مصرف کنندگان رقم بزند.
مزایای استفاده از اینترنت LTE
حال که دریافتیم شبکه lte چیست، نوبت به شرح مزایای استفاده از آن میرسد. اینترنت LTE بهعلت برخورداری از مزایای زیر به یکی از محبوبترین شبکههای اینترنت همراه تبدیل شده است.
- سرعت انتقال داده در این شبکه نسبت به نسلهای قبلی بسیار بالاتر است.
- اینترنت LTE به سبب بهرهمندی از کیفیت بالای شبکه، پایداری خوبی داشته و کمتر با مشکل قطعی روبهرو میشود.
- این سرویس اینترنت همراه، در بیشتر نقاط کشور در دسترس بوده و پوششدهی خوبی دارد. در حال حاضر حتی بسیاری از نقاط دور افتاده نیز از این شبکه بهرهمند شدهاند.
- یکی از مزایای مهم این اینترنت مربوط به مصرف کمتر از شارژ باتری تلفن است؛ این گزینه بر سلامت باتری تلفن شما تاثیر بزرگی دارد و گوشیهایی که از این سرویس اینترنتی استفاده میکنند کمتر با خرابی باتری مواجه خواهند شد.
- LTE کیفیت تماس بالایی دارد. هماهنگی بین تصویر و صدا در این شبکه بیشتر بوده و کاربران در هنگام تماس، کمتر با مشکلاتی مانند قطعی صدا روبهرو میشوند.
- این سرویس از پروتکلهای امنیتی SSL و Ipsec استفاده میکند، پس کاربران در هنگام وارد کردن اطلاعات خود در درگاههای پرداخت نگرانی از نظر امنیت شبکه ندارند.
- شبکه lte با انواع دستگاههای هوشمند سازگار بوده و بهصورت مداوم در حال ارتقا است. علاوهبر تلفن همراه، تبلتها نیز قابلیت استفاده از این اینترنت را دارند.
کاربردهای اینترنت LTE
بدونشک میدانید که اینترنت LTE در ارتباطات کنونی، کارایی بسیار گستردهای پیدا کرده است. یکی از این کابردها، بهرهمندی از قابلیتهای صوتی مانند تماس باکیفیت است که در نسل 3G با مشکلاتی مواجه بود. از طرف دیگر، بهعلت امنیت بالای این شبکه، بهراحتی میتوان از آن برای پرداختهای آنلاین استفاده کرد.
این شبکه نه تنها برای کاربردهای سادهای مانند وبگردی مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه برای موارد خاصتر مانند بارگذاری محتوا و شرکت در کلاسهای آنلاین نیز کارآمد است. یکی از کاربردهای اصلی این شبکه اینترنت را جابهجایی اطلاعات میدانند.
سرعت بالای سرویس lte بستری را فراهم کرده تا کاربران بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، دادههای خود را منتقل کنند.
بهعلاوه میتوان این اینترنت را به اشیا خاصی مانند سنسورها متصل کرد. از این جهت استفاده از آن در مشاغل مختلف نیز رایج شده است. بازیهای آنلاین و کارهای اینترنتی از دیگر مواردی هستند که امکان انجام آنها بهراحتی و با یک تلفن همراه توسط این نوع اینترنت وجود دارد. بهطور کلی برای استفاده از این شبکه همراه، هیچ محدودیتی وجود ندارد.
نحوه فعالسازی LTE در گوشی همراه
برای بهرهمندی از اینترنت LTE لازم است یک گوشی هوشمند و سیمکارتی داشته باشید که از این نسل اینترنت پشتیبانی کند. فعالسازی این سرویس در اپراتورها و تلفنهای مختلف کمی متفاوت است.
برای مثال با وارد شدن به تنظیمات گوشی سامسونگ و انتخاب گزینه Network بهراحتی میتوانید این شبکه را انتخاب کنید. در گوشی آیفون ابتدا باید وارد تنظیمات شده و گزینه Cellular را انتخاب کنید. سپس در بخش Voice & Data، فعالسازی شبکه همراه LTE را انجام دهید.
مشکلات رایج در شبکه LTE
در حال حاضر بهترین شبکه تلفن همراه، اینترنت LTE است که نسبت به سایر سرویسهای موجود، بهترین خدمات را ارائه میدهد. با این حال گاهی بهعلت قطع شبکه، اینترنت گوشی از حالت lte خارج شده و به 3G تبدیل میشود.
در بسیاری از موارد با خاموش و روشن کردن تلفن همراه، میتوانید شبکه lte را بازگردانید؛ اما گاهی لازم است برای دسترسی مجدد به این سرویس اینترنت همراه، کمی صبر کنید. این اختلالات ایجاد شده معمولاً سراسری هستند.
تکنولوژی LTE چگونه کار میکند؟
تکنولوژی LTE برای ارسال و دریافت دادهها بین دکل مخابراتی و تلفن همراه، از دو مسیر رادیویی جدا استفاده میکند. این فناوری به اطلاعات اجازه میدهد تا روی فرکانسهای رادیویی مختلف بهصورت موازی انتقال داده شوند. بهطور کلی در LTE منتقل کردن اطلاعات بر اساس تقسیمبندی فرکانس انجام میگیرد؛ ولی این امر در TD-LTE بر مبنای تقسیم زمانی قابل انجام است.
حال باید بدانیم که اینترنت TD-LTE چیست؟ این اینترنت نوعی از LTE است که بهجای باندهای فرکانسی جداگانه، از تقسیمبندی زمانی بهره میبرد.
سرعت و پایداری شبکه LTE
فناوریهای جدیدی که در ساخت شبکه اینترنت LTE به کار گرفته شدهاند، سرعتی حدود صد مگابایت در ثانیه را در اختیار کاربران قرار میدهند. آپلود و دانلود فایلها توسط این شبکه بسیار سریعتر از نسلهای قبل انجام میشود.
بهعلاوه، این انوع اینترنت در شرایط مختلفی مانند ترافیک شبکه و داخل ساختمانها، پایداری بیشتری به مصرف کنندگان ارائه میدهد. این دو ویژگی در کیفیت استفاده از خدمات اینترنت همراه تاثیر بهسزایی دارند.
مقایسه LTE با نسلهای قبلی اینترنت
قبل از اینکه LTE به عرصه اینترنت معرفی شود، استفاده از اینترنت 3G رواج داشت. این سرویس برای طراحی شبکه خود، از تکنولوژیهایی مثل WCDMA یا CDMA2000 بهره میبرد. با وجود اینکه این شبکه نسبت به نسل قبلی خود یعنی 2G، پیشرفتهای بزرگی در حوزه سرعت، پایداری و تماس صوتی داشت؛ ولی باز هم با اختلالاتی روبهرو میشد.
اینترنت LTE با بهره بردن از تکنولوژی جدید Long-Term Evolution توانسته در مدت کوتاهی نسل قبلی یعنی 3G را کنار بزند.
آینده LTE و فناوریهای جدید
اینترنت یکی از قویترین نیروهای ارتباطی جهانی است که به سرعت، سیر تکاملی خود را طی میکند. یکی از جدیدترین فناوریهایی که پیشبینی شده بتواند اینترنت LTE را کنار بزند، همان نسل جدید 5G است. در یک سال گذشته اشتراک کاربران اینترنت 5G افزایش قابل توجهی داشته است.
این سرویس توانسته اوج فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارد. این نسل جدید که بر پایه LTE بنیانگذاری شده است، در سه باند فرکانسی فعالیت میکند. هر یک از این باندها بین پوشش و عملکرد 5G، تعادل فوقالعادهای ایجاد کردهاند و قابلیتهای متمایزی را در دسترس قرار میدهند.
پخش آنلاین پرسرعت و بازی روانتر جزء مهمترین تغییراتی هستند که در فناوریهای جدید شاهد آنها خواهیم بود. در شبکه 5G برای دانلود یک فایل به حجم یک گیگابایت، به ۱۰ ثانیه زمان نیاز دارید؛ در صورتی که در شبکه LTE دانلود آن حدوداً ۲ دقیقه طول میکشد.
افزایش قابل توجه سرعت، همان تحول بزرگی است که در نسلهای جدید این نوع اینترنت مشاهده خواهیم کرد.
اپراتورهای پوشش دهنده اینترنت LTE
از آنجایی که مهمترین شبکه اینترنت همراه کشور LTE است، تمامی اپراتورها از آن پشتیبانی میکنند. بنابراین فرقی نمیکند از کدام یک از اپراتورهای ایرانی استفاده میکنید. سه اپراتور مهم کشور یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل مدتهای زیادی است که بستر استفاده از LTE را برای کاربران فراهم کردهاند.
با وجود اینکه هزینه استفاده از اینترنت LTE نسبت به نسلهای قبلی بالاتر است، با وجود سرعت و پایداری عالی آن کمتر کسی حاضر میشود قید آن را بزند. حتی خیلی از افراد علاوهبر این شبکه، بهدنبال خرید اینترنت TD-LTE برای مصرف خانگی نیز هستند. برای تهیه این شبکه اینترنت ثابت خانگی و دریافت خدماتی مانند تلفن اینترنتی میتوانید از پشتیبانی مجموعه سگال نت بهرهمند شوید.